.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 7 април 2012 г.

ПЕЧЕНО ПИЛЕ С КОРНФЛЕЙКС И ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

 ПИЛЕ С КОРНФЛЕЙКС И ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти за пилето
1средно пиле
2с.л.сос терияки
2с.л.светъл соев сос
щипка червен пипер
щипка черен пипер
2с.л.олио

За панировката
200гр.картофено пюре/на прах/
200гр.натурален корнфлейкс
сол,черен пипер,щипка индийско орехче

150мл.бира

За ориза
200гр.ориз
150гр.пилешки воденички
1/2червена чушка
1/2зелена чушка
1глава лук
50гр.сушени горски гъби
1/2бяло вино
щипка къри
2с.л.доматен сок
1резен ананас

Измийте, почистете и подсушете пилето. Смесете соевия сос,соса терияки и щипка индийско орехче.Поръсете пилето с червен пипер,черен пипер и намажете със сместа със сосовете.Оставете пилето за час да се маринова,като от време на време го овалвате във маринатата.
Смесете сухото картофено пюре,натрошения на ситно корнфлейкс,щипка сол и  щипка индийско орехче.Полейте пилето леко с олио.Оставете го за 10/15 минути да засъхне панировката.
Поставете внимателно пилето в тавичка и сипете половин бира.Завийте пилето във алуминиево фолио и печете пилето за около час на 230градуса.След като е минал час махнете фолиото и оставете пилето да се запече до леко златист цвят.
Пригответе ориза,като сварите воденичките в подсолена вода за около 50 минути.
Накиснете сухите гъби във студена вода за около 30минути.Можете да сложите и други пресни гъби но на мен тези са ми любими.Купувам си ги от едно селце по път за Андора от един дядо,който срещу усмивка и добър ден ми избира най-хубавите.:)
Нарежете лука на ситно,чушките на ивички,морковите на лентички.
Нарежете на ситно вече сварените воденички и ги запържете до леко зачервяване в маслена баня.
Извадете ги в чинийка и в същата мазнина задушете,както следва лука,морковите,чушките.Изцедете гъбите от водата и прибавете към зеленчуците.Върнете воденичките в тигана при зеленчуците.Прибавете и ананаса нарязан на малки топчета.Добавете ориза ,разбърквайте за около минута и полейте със 1/2ч.ч бяло вино.Оставете ястието да покъкри за около5 минути и долейте бульон около 400мл.Оставете ястието да покъкри за още 5 минути.
Прехвърлете ориза със зеленчуците в тавичка и догответе ястието във фурна,докато се сгъсти и до приготвянето на ориза.
В подходящо плато леко поставете пилето.

Соса,който остана от печенето на пилето е страхотен,сгъстил се е от картофеното пюре.Просто го пасирайте,прецедете го през цедка и лекичко полейте пилето.Със помоща на ринг оформете ориза около пилето.Поднесете пилето и ориза топли със салата Балкантурист /шопска салата :) :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...