.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 9 март 2012 г.

ТОРТА С ШОКОЛАДОВ КРЕМ И ЗЕЛЕНИ СМОКИНИ

  •  ТОРТА С ШОКОЛАДОВ КРЕМ И ЗЕЛЕНИ СМОКИНИ

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НАСИ
Продукти
за блата
150гр.масло
250гр.пудра захар
5яйца
4с.л.прясно мляко
1бакплувер
1ч.л.лимонов сок
лимонова кора
230гр.брашно
продукти за крема
4жълтъка


1ч.ч.захар
1ванилия
5с.л.брашно
600мл.прясно мляко
100гр.черен шоколад
кубче масло
100гр.смлени орехи
сладко от зелени смокини
айсинг
фондан захарен

Разбийте маслото със пудрата захар.Прибавете последователно и при непрекъснато разбъркване 5жълтъка,прясното мляко,1л.лимонов сок,кората на 1/4лимон,брашното размесено с бакпулвера.На края прибавете белтъците разбити на сняг на малки порции като разбърквате много внимателно.Сместа трябва да остане пухкава.Изсипете сместа в набрашнена и намаслена форма и я изпечете в загряна фурна на 180градуса до зачервяване.След като изстине блата го разрежете на 2 или 3 части хоризонтално.
Пригответе крема,като разбиете жълтъците със захарта,брашното и прясното мляко.Ароматизираите с ванилия и пригответе крема на слаб котлон,като разбърквате постоянно.
След като е готов яйчения крем добавете 100гр черен шоколад и смлени орехи,като разбърквате постоянно.Добавете и кубче масло.Ако крема ви се струва по рядък добавете още орехи.Оставете го да се охлади.
Върху подходяща форма за торти сложете едното парче от нарязания блат.Напоете много малко със рядък захарен сироп и намажете с част от крема и отгоре му подредете нарязани зелени смокини.Захлупете с 2 блат и повторете отново малко сироп,крем и смокини.Сложете третия блат.Намажете тортата от всички страни с останалия крем и охладете за около час два.
Покрийте тортата със захарен фондан.Може да се покрие и с бадемов,но аз предпочитам да си направя захарен. Украсете със захарни фигурки,айсинг,перли,шоколад или по ваш избор.







              

4 коментара:

  1. TOVA E OT MALKOTO PREKRASNI TORTI KADETO SAM VIJDALA BRAVO TACHE IMASH ZLATNI RACE

    ОтговорИзтриване
  2. Ех че красива трябва да си отвориш сладкарница.Изядахте ли я вече.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...