.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 7 март 2012 г.

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ
сладки изкушения


за 8 март

Продукти
за тестото
125гр.меко масло
1/2ч.ч.захар
2ванилии
кора на лимон
2жълтъка
1бакплувер
брашно,колкото поеме
за меко тесто

за плънката
150гр.смлени орехи
100гр.пудра захар
1с.л.мед
100гр.смлени лешници
1 или 2яйца

В купа сложете едно по едно продуктите за плънката и ги смесете добре до хомогенна твърда маса .Ако ви е станала прекалено течна,при печенето ще изтече от сладките.Затова ако ви се струва такава добавете още смлени орехи.
В друга купа смесете продуктите за тестото и омесете меко тесто.Върху леко набрашнена повърхност разточете кора около 5мм.и с формички изрежете дискчета.
Върху дискче сложете от плънката и похлупете с друго дискче по средата набучете бадем и единия вид от сладките е готовв.
Върху дискче сложете от плънката и завийте дискчето да стане като калия.
Трети вид сладки.Върху диск сложете топче от плънката и похлупете с друг диск.Прищипете краищата на сладката за да залепнат един за друг.
Четвърти вид сладки.Вземете от тестото топче колкото орех,направете го на питка,сложете по средата му от плънката и затворете питката за да не се вижда плънката.Оформете леко потопете в разбито яйце и оваляйте в лешници.По средата на топчето забодете бадем или някакъв червен сушен плод.Сладките се подреждат в тавички според големината си.Изпичат се в нагряна фурна на 180градуса до леко зачервяване.Оставете сладките да се охладят и ги украсете според вашия вкус.
Сладките са много ароматни, вкусни и красиви подходящи са за почерпка за всякакъв повод.Моите сладури много ги харесват и ...едвам ще ги опазя за утрешния празник 8март.


1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...