.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 21 март 2012 г.

ХЛЕБЧЕТА С РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ

ХЛЕБЧЕТА С РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ

ХЛЕБЧЕТА СЪС РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ
Продукти за тестото
500гр.брашно
2ч.ч.топла вода
1/2ч.ч.зехтин/олио
30гр.мая
1с.л.сол
1с.л.захар
брашно за доомесване

За плънката
1голяма консерва риба тон
1малка глава лук
1малък картоф
1кисела краставичка
100гр.кашкавал
щипка сол
ХЛЕБЧЕТА СЪС РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ
черен пипер

3с.л.доматено пюре

1жълтък
семена смес

В малка купичка направете закваска като смесите 3с.л.брашно,маята,захарта и малко топла вода,колкото да се получи гъста каша.Покрийте с чиста кърпа и оставете закваската за около 10минути на топло да удвои обема си.
Пригответе плънката като пасирате рибата тон заедно с лука.Настържете на едро ренде кашкавала и картофа.Нарежете на ситно краставичката.Поръсете с черен пипер и сол.
В голяма купа пресейте брашното заедно със солта.Сипете закваската,мазнината и 2ч.ч.топла вода.Замесете меко и гладко тесто.Завийте го с кърпа и го оставете да почине за около 30минути.
Премесете тестото и го разделете на 4/5части.Всяка част разточете на правоъгълна кора.Нарежете на ленти долната широка част на кората.Намажете леко горната широка част на кората с доматено пюре.Сипете малко от плънката и я разнесете.Навийте кората на руло,като първо приберете страничните краища на кората за да не изтече плънката.Като стигнете до нарязаните лентички ги прехвърлете една по една върху рулото.
Подредете хлебчетата върху постлана с готварска хартия тавичка.Оставете хлебчетата да втаса за около 20минути.Намажете ги с разбит белтък и ги поръсете със смес от семена сусам,мак и др.

2 коментара:

  1. Риба тон от къде пък я измисли.Защо не сложи шунка или нещо стандартно салам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бяха страхотни.Рибата тон няма спицифичната миризма като скумрията и във съчетание с киселите краставичи,лука и доматеното пюре е страхотна.Не сложих шунка,защото е стандартно.Невена бяха много,много вкусни не се и съмнявай.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...