.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 30 март 2012 г.

МЕДЕНИ КОШНИЧКИ

МЕДЕНИ КОШНИЧКИ


Продукти за тестото

 средни формички за тарталети
 1яйце
100гр.захар
60гр.масло
60гр.мед
1ч.л.сода за хляб
1ванилия
250гр.брашно


Продукти за крема
250гр.маскарпоне
200мл.сладкарска сметана
1ч/ч.захар
кората на един портокал
100гр.смлени лешници
2белтъка
1/2ч.ч.захар



Яйцето се разбива със захарта.В малка тенджерка сложете маслото и меда.Малко преди да заври сместа се слага 1ч.л.сода.Сместа започва да се пени и има консистенция на крем.Разбъркайте непрекъснато до получаване на лек карамелен цвят.Махнете съда от котлона и продължете да разбърквате.След като медената смес се е леко охладила,добавете разбитото яйце със захарта и ванилията.Прибавете и пресятото брашно и замесете средно твърдо тесто.Оставете тестото да почине на топло за около 30минути.Върху набрашнена повърхност разточете тънка кора.Намажете формичките с разтопено масло и ги поръсете леко с брашно.С ринг изрежете кръгчета.Поставете кръгчетата във формичките,като леко ги притиснете за стените на формите.Надупчете леко с вилица.Изпечете кошничките в нагряна фурна на 200градуса до леко зачервяване.Като ги пипнете леко трябва да са меки.
Пригответе крема,като разбиете сметаната със 1ч.ч.захар.
В отделен съд разбийте маскарпонето до пухкав крем.Добавете и кората на един портокал.
Прибавете сметаната към маскарпонето,като разбърквате леко със шпатула,за да остане пухкав крема.Добавяйте на малки порции смлени печени лешници.Оставете крема да се стегне в хладилник.
Напълнете кошничките с крем и шприцовайте разбит белтък или със сметана.
Украсете кошничките със захарни цветчета с цветни шоколадови бонбони или захарни пръчици.

Опитайте една от кошничките преди да я напълните с крем.Ако сте удължили времето за печене и са ви станали по твърди не се притеснявайте просто ги напоете от вътре със захарен сироп от 2части захар и 1част вода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...