.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 18 март 2012 г.

ЗА ДОБРО УТРО - УЛИЧНИ МЕКИЧЕТА С ПУДРА ЗАХАР

ЗА ДОБРО УТРО - УЛИЧНИ МЕКИЧЕТА С ПУДРА ЗАХАР

Помните ли колко вкусни бяха тези мекичета .Малки,пухкави поръсени с пудра захар.Струваха стотинка и аромата им се носеше по пазарите на всеки град.Ех хубаво отминало време.
А ето и продуктите и начина на приготвяне.
УЛИЧНИ МЕКИЧЕТА С ПУДРА ЗАХАР

Продукти
4ч.ч.брашно
1пакетче суха мая
600мл.топла вода
2ч.л.сол
2с.л.захар

Най важното за приготвянето на тези мекичета е че тестото след като се приготви трябва да престои около 8часа на студено.Най добре е да го забъркате вечерта и на сутринта за добро утро да зарадвате любимите си хора.
В голяма купа сипете брашното,захарта,солта и маята.Прибавяте топла вода 600мл..Замесете от изброените продукти тесто,като гъста каша.Покрийте със стреч фолио и приберете купата в хладилник за около 8,10часа.Тестото утроява обема си,цялото е на шупли и е много лепкаво.
Загрейте тенджерка с достатъчно олио.Отделно сипете в купичка 50 мл.олио,потапяте си ръцете в купичката с олио и загребвате с ръка малко топче от тестото с големина,колкото малко яйце.Бързичко го раздърпвате и го потапяте в маслена баня.Изпържвате от двете страни и изваждате върху попивателна домакинска хартия.
Сервират се топли поръсени с пудра захар.
Рецептата е адаптирана от блога на Tania Anguelova

4 коментара:

  1. Таничка ще ги забъркам в събота да вида дали са същите.Май струваха 3стотинки.Продаваха ги на пазара Краснодар.

    ОтговорИзтриване
  2. Не помня колко струваха,ама бяха много вкусни.Хайде да кажеш дали са ги харесали твоите сакровища.Поздрави.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...