.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 15 март 2012 г.

МАЛКИ КИФЛИЧКИ С ШУНКА И КАШКАВАЛ


Продукти
МАЛКИ КИФЛИЧКИ СЪС ШУНКА И КАШКАВАЛ
300гр.бяло брашно тип 500
200гр.твърдо брашно
/с високо съдържание на глутен/
1и 1/2ч.ч.прясно мляко
100гр.масло
30гр.мая
1яйце
1и1/2ч.л.сол
1/2ч.л.захар
брашно за доомесване

за намазване
1яйце
шунка
кашкавал

Затоплете част от млякото и в него разтворете маята .В купа смесете двата вида брашно.Ако нямате твърдо брашно/брашно с високо съдържание на глутен/,кифличките стават много хубави и с обикновено брашно.Направете кладенче в брашното,
изсипете млякото с маята,останалото мляко,яйцето,захарта,солта и меко масло.
Замесете меко,еластично и гладко тесто.Оставете го да втаса за около час,докато удвои обема си.
Разделете тестото на части за да ви е по лесно. Всяка част омесете добре с допълнително брашно, разточете на тънка кора и с ринг изрежете кръгли формички.В края на формичката поставете малко шунка и завийте на рулце,ката гледате краищата да са подвити на вътре,да се получат малки пакетчета.Половината ги направете с плънка от шунка,другата половина с кашкавал.
Наредете кифличките в тави с постлана хартия за печене на разстояние една от друга.Оставете ги да починат за около 20 минути.Намажете кифличките  с разбито яйце.
Изпечете кифличките в нагряна фурна на 180градуса за около 10/ 15 минути или до зачервяване.
Тези малки кифлички аз ги наричам двете хапки.Малки и вкусни симпатични бомбичи,с хрупкава коричка и меки отвътре.Толкова са вкусни,че се изяждат на две хапки,че даже и на една.
Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Пак ми се прияде.Таничка факир си.Дай предложение за векикден какво да забъркам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам че отговарям чак сега,ама нещо не съм си направила настройките на блога както трябва.Велик ден ...да наближава ама ...въртят ми се някакви идеи какво ще приготвя на велик ден ама още не съм готова.Поздрави

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...