.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 3 март 2012 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ
Пилешки дробчета по селски
/Мезе за твърдо питие/
200гр.пилешки дробчете
брашно, галета
1глава лук
70гр.пресни гъби
1червена пиперка
1к.ч.бяло вино
сол
черен пипер
1с.л.доматено пюре.
резенче лимон

Дробчетата се почистват,измиват и се овалват в брашно и галета.Запържват се в маслена баня.След като се запържат се изваждат в чиния и в същата мазнина се задушават 1глава лук нарязан на ситно,гъбите нарязани на филийки,нарязаната чушка.Върнете дроба при зеленчуците и налейте бялото вино и доматеното пюре.Поръсете черен пипер и посолете.Мезето се сервира топло с шопска салата и добре охладена Бургаска мускатова ракия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...