.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 3 март 2012 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ
Пилешки дробчета по селски
/Мезе за твърдо питие/
200гр.пилешки дробчете
брашно, галета
1глава лук
70гр.пресни гъби
1червена пиперка
1к.ч.бяло вино
сол
черен пипер
1с.л.доматено пюре.
резенче лимон

Дробчетата се почистват,измиват и се овалват в брашно и галета.Запържват се в маслена баня.След като се запържат се изваждат в чиния и в същата мазнина се задушават 1глава лук нарязан на ситно,гъбите нарязани на филийки,нарязаната чушка.Върнете дроба при зеленчуците и налейте бялото вино и доматеното пюре.Поръсете черен пипер и посолете.Мезето се сервира топло с шопска салата и добре охладена Бургаска мускатова ракия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

***Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на http://tania-goleva.blogspot.com.es/Допуска се публикуване на материали от блога само с посочване на източника и добавяне на линк към www.tania-goleva.blogspot.com.es
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email