.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 18 март 2012 г.

ПИЛЕШКО РОЛЕ С ХАМОН,КАШКАВАЛ И ОМЛЕТ

 ПИЛЕШКО РОЛЕ С ХАМОН,КАШКАВАЛ И ОМЛЕТ

ПИЛЕШКО РОЛЕ
Продукти
4бр.пилешки гърди
4лентички хамон
8бр.квадратчета кашкавал
за сандвичи
шунка
1малка глава лук
1/2ч.ч.бяло вино
1омлет
сол,черен пипер
щипка индийско орехче
1,2ч.ч.пилешки бульон

Поставете всяко пилешко филе върху стреч фолио и начукайте с чукче внимателно,така че да се получи голяма пържола.Посолете филетата,поръсете с черен пипер.Върху всяко филе подредете както следва.Парчета шунка колкото е дължината на пилешкото филе.Върху шунката сложете квадратчетата кашкавал.Нарежете тънки ивички хамон и го сложете върху кашкавала.Завършете плънката,като поставите парче омлет.
Навивате пилешкото на руло и го овивате с готварски конец или силиконов за многократна употреба.Запечатвате рулата,като ги оваляте леко в брашно.Загрейте голям тиган с няколко лъжици олио.Наредете рулата в тигана да се запържат и запечатат,като ги обръщате от всички страни до зачервяване.Извадете филетата в чиния и в същата мазнина задушете лука.Махнете конеца от рулата.
ПИЛЕШКО РОЛЕ
Върнете рулата отново в тигана,залейте го с половин чаена чаша вино и долейте пилешки бульон,толкова че да покрие да средата на месото.Поръсете с индийско орехче и черен пипер.Задушете ястието на слаб огън за около 30минути или до сгъстяването на соса,като проверявате соса ,защото се сгъстява бързо.
Подредете пилешките ролета в подходящо плато.Прецедете соса и с него полейте месото.Поръсете със пресен магданоз.
Сервирайте ястието топло със топла гарнитура от пълнени задушени гъби,картофено пюре

2 коментара:

  1. Страхотна рецепта! Опитах я и се получи чудесно, само се затрудних с намирането на хамон. Видях в магазина хамон иберико на марка Монте. Позната ли Ви е? Не съм взимала още, но искам да приготвя ястието по оригинална рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Златка.Радвам се,че ви е харесала рецептата.Да тази марка хамон ми е позната.Фирмата произвежда много видове хамон,като според качеството варира и цената.Купувала съм в вакум опаковка от 150гр.и ми е харесвал.Хамона можеш да го замениш с италианският вариант прошуто.Често ако нямам хамон го заменям с хубаво парче шунка от бут и ястието става превъзходно.Надявам се да съм ти била полезна.Желая ти хубава вечер!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...