.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 2 март 2012 г.

ЧАБАТА

ХЛЕБЧЕТА ЧАБАТА/Ciabatta/

Хлебчета ЧАБАТА
Предлагам ви една рецепта за много
вкусни,хрупкави и въздушни хлебчета.

Продукти
за закваската
100мл.вода
30гр.мая
80гр.брашно
1с.л.захар

 за тестото
250мл.вода
450гр.брашно
4с.л.зехтин
1ч.л.сол
брашно за доомесване

Направете закваската,като
в купичка разтворите маята в 100мл.хладка вода.Към  маята прибавете 1с.л.захар и около 80гр.брашно/4,5с.л.брашно/.Покрийте закваската с кърпа и оставете на топло докато удвои обема си/ около 15минути/
Сипете в купа 450гр.брашно.Направете кладенче и в него сипете закваска и останалите продукти зехтина,солта и 250мл.вода.Замесете меко и еластично тесто.Оставете го да почине за около 40минути.Премесете тестото и го оставете  да почине за още 10минути .Разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора.С остър нож нарежете на правоъгълници. Внимателно подредете хлебчетата в тава с  постлана  хартия за печене.Поръсете ги с брашно или грис.Оставете ги за около 30минути да втасат.Изпечете ги в предварително нагряна фурна на 180градуса.Във фурната задължително поставете  купичка с вода за висока влажност.Тези чудесни хлебчета печете до леко зачервяване за около 15минути.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...