.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 1 март 2012 г.

ШОКОЛАДОВИ САРАЛИЙКИ

ШОКОЛАДОВИ САРАЛИЙКИ
 Продукти



300гр.кори за баница
150гр.орехи
80гр.шоколад
2с.л.захар
2с.л.грис
настъргана портокалова кора
щипка канела
100гр.масло
ШОКОЛАДОВИ САРАЛИЙКИ
за сиропа
300мл.вода
200гр.захар
1ванилия
За заливка
200гр.разтопен шоколад

В купа смесвате настърган шоколад,смлени орехи или бадеми,грис,настъргана портокалова кора,щипка канела и захар.Намазвате кора с разтопено масло и поръсвате от плънката.На около 5см.от края на широката част на кората.Поставяте дълъг шиш и навивате около иглата кората.Навитата кора поставяте в правоъгълна тава и с леко избутване вадите иглата.Получава се набръчкване на кората.Повтаря се по същия начин с останалите кори.Саралийките се поливат с 50мл.разтопено масло и внимателно се нарязват на малки хапки.Пекат се в нагрята фурна на 180градуса до зачервяване.Приготвя се захарен сиропа, и с него се заливат изстудените саралийки.Оставят се за около час/два  в сиропа,но не и повече защото не трябва да са напоени прекалено шоколадът няма да полепне. Изваждат се от захарния сироп и се потапят една по една  в  разтопен на водна баня шоколад.Декорирайте саралийките с шоколадови пръчици и ги приберете в хладилник за да се стегнат.Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. izglegda mnogo vkusno !!!!

    ОтговорИзтриване
  2. И изглежда супер, и е вкусно. Още помня как това бяха най-предпочитаните от мен сладки като малка. Благодаря за споделената рецепта! =)

    ОтговорИзтриване
  3. Тази рецепта е страхотна, правих ги през зимата, много са вкусни, задължително отива в тефтера с любими рецепти Комбинацията от шоколад, портокалова кора и канела с орехи и масло си взаимодейства в изключителна хармонична симфония. За специален повод и за гости непременно пак ще ги направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за позитивния коментар.Рецептата е наистина страхотна,комбинацията между хрупкави кори орехи,шоколад и портокаловите корички си е изключителна наслада.

      Изтриване
  4. Това са най-вкусните саралийки, които някога съм опитвала! От първия път се получиха чудесни, а какъв божествен аромат се носеше наоколо...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...