.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 4 март 2012 г.

РОГЧЕТА СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

РОГЧЕТА СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
РОКЧЕТА
Продукти
500гр.брашно
200гр.сирене
200гр.кашкавал
300мл.кисело мляко
1и1/2ч.л.сода бикарбонат
1ч.л.сол
130мл.разтопена мас
или масло
1яйце за намазване

Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде,смесват се с млякото,размесено с содата.Прибавят се течната мас и солта.Разбърква се добре и постепенно се добавя брашното.Замесва се меко тесто да не лепне по ръцете.Тестото се разделя на 3 части и  всяка част
се раточва върху набрашнена повърхност на тънка кръгла кора.Нарязва се на триъгълници и се навиват на рулца.
Може да се сложи парче сирене или кашкавал за плънка,но и без плънка кифличките се много вкусни.Рогчетата се подреждат на разстояние едно от друго във тавичка върху хартия за печене.Намазват се с четка с разбито яйце.Изпичат се в нагрята фурна на 180градуса за около 20минути до порозовяване.

4 коментара:

  1. Рогчетата са много вкусни, стават много бързо и лесно. Рецептата е много точна до грам, аз такива рецепти харесвам, не разни "колкото брашно поеме", "на око" това-онова :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Таня!
    Приготвих тези рогчета, но ми се получиха като леко сурови отвътре. Така ли се получават по принцип или аз нещо съм объркала?
    Иначе като вкус са страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би причината е в печенето,всяка фурна пече по различен начин и щом са се получили леко сурови може би не са се изпекли добре.Честичко ги приготвям и стават хрупкави отвън и меки отвътре.

      Изтриване
  3. Благодаря за отговора! Открих грешката си - просто им е трябвало повечко време да поизстинат, а освен това съм сложила двойна доза масло, но въпреки това станаха. Благодаря за вкусната рецепта!
    Бъди здрава!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...